Erik te Roller

Speechschrijver en freelancejournalist

Schrijven over techniek en maatschappij heeft mij van jongs af aan getrokken. Toen ik chemische technologie in Groningen studeerde, begon ik als correspondent voor het Chemisch Weekblad te werken. Met mijn ingenieursdiploma op zak ging ik vervolgens als redacteur van dit blad aan de slag. Later stapte ik over naar Het Financieele Dagblad, waar ik zes jaar lang artikelen en reportages schreef over bedrijven en organisaties in de chemie, farmacie en biotechnologie. Vandaar waagde ik de sprong naar Zuid-Limburg, waar ik meer dan tien jaar werkte als speech- en tekstschrijver voor de raad van bestuur van DSM. In 2000 koos ik er voor zelfstandig verder te gaan door freelance speeches, artikelen en teksten te schrijven voor diverse opdrachtgevers. De vrijheid, de waardering van klanten en het afwisselende werk bevallen mij prima.